Tycker ni att er mätmaskin och mjukvara börjar bli gammal?

Tycker ni att en ny mätmaskin är för dyr?


Då är retrofit något för er!


Det finns olika steg av retrofit av mätmaskiner. Nedan kan ni läsa om några huvudsteg, men det går att kombinera hur som helst.


Steg 1

Första steget är att enbart byta mjukvara. Många sitter med föråldrad mjukvara och det finns mycket att vinna på att uppgradera. Metrologics mjukvara är enkel att använda samtidigt som den är kraftfull. Metrologic har utvecklat interface

för de flesta mätmaskiner på marknaden.


Steg 2

Andra steget är att byta både styrsystem och mjukvara. Vi byter då ut befintligt styrskåp till ett från Metrologic. Detta tillsammans med deras mjukvara blir en mycket bra kombination. Ofta byts även skalor och läshuvuden på maskinen för att få bibehållen eller förbättrad noggrannhet.


Steg 3

Tredje steget är att byta både styrsystem, mjukvara och probesystem. Detta görs oftast om kunden vill utrusta sin maskin med tex. scannande prob typ Renishaw SP25 eller laserscanner. Detta ger en maskin som kan jämföras med en ny till en bråkdel av priset.

Även en till synes enkel manuell mätmaskin kan med rätt hård och mjuk-vara bli ett kraftfullt system. Vi kan lägga på

mjukvarukompensering så att den blir noggrannare och ni kan börja mäta friformsmätning mot CAD-modeller.


Vill ni ta steget in i framtiden och utrusta er mätmaskin med laserscanning? Då är detta också möjligt med Metrologics

produkter. De flesta scanners på marknaden kan kopplas till deras styrskåp och hanteringen av punktmolnet är enkel och kraftfull.