SERVICE OCH KALIBRERING


Vi erbjuder service och kalibrering av de flesta typer av mätmaskiner.

Vi justerar också kompenseringen där så är möjligt.

Även mekanisk justering utförs. 

Vi servar de flesta typer av maskiner också, och har mycket god kännedom av service på många märken.

Vi tillhandahåller även reservdelar till de vanligast förekommande märkerna på marknaden.


Några exempel på objekt är manuella och styrda mätmaskiner av typerna bridge, horizontal arm, gantry och twin. Vi kan justera kompenseringen på tex. DEA, Zeiss, Mitutoyo, Wenzel, LK, Sheffield och CEJ.

Vi erbjuder ackrediterad kalibrering av mätmaskiner enligt ISO10360-2 standarden med hjälp av laser och passbitar. Omfattning och bästa mätförmåga finner ni här.

Vi erbjuder ackrediterad kalibrering av planskivor enligt standarden DIN 876.

Från små granitskivor till stora gjutjärnsskivor. Omfattning och bästa mätförmåga

finner ni här.

Vi verifierar mätarmar av olika slag ute hos kund. Detta gör att ni slipper skicka iväg er arm och vara utan den en längre tid. Så om ni vill verifiera er arm innan ni eventuellt skickar iväg den för kalibrering så kan vi fixa det.
Vill ni ha er lasertracker verifierad så kan vi erbjuda det direkt ute hos kund. Även här slipper ni att skicka iväg er utrustning och är utan er tracker minimalt med tid. På vissa trackers kan vi även justera kompenserings-filerna.Vid eventuella klagomål gällande utförd kalibrering,

kontakta oss på klagomal@psnab.se för att få vår rutin skickad till er.

Vi hjälper er med flytt av mätinstrument 

Vid flytt av mätinstrument bör alltid en transportsäkring göras för att ingen skada ska ske. Efter flytt görs installation och kalibrering för att säkerställa funktion och att instrument mäter rätt.